Kétrétegű üvegezés

Üvegválaszték

Az ablakok legfontosabb tulajdonságát – a hőszigetelő képességet – elsősorban a beépített üveg határozza meg, mivel a nyílászáró felületének nagy részét az üvegfelület teszi ki.

Az általunk forgalmazott ablakokba alapáron 4-16argon-4 mm-es rétegfelépítésű, fokozott hőszigetelésű (Ug=1,1W/m2K), kétrétegű üveget építünk be. Ez jól illeszkedik az Ug=1,3W/m2K hőszigetelő képességű tokrendszerhez, amely a legnépszerűbb termékünk.

Az ablaküvegek másik fontos tulajdonsága a hangszigetelés. Alapesetben 32dB hangcsillapítású üveget használunk, de ez a tulajdonság egészen  35-37-39dB-ig növelhető.

Az üvegezés fontos jellemzője még a betörés elleni védelem mértéke. Az alapüveg helyett ragasztott biztonsági üveget is lehet rendelni, melynél a külső üveg helyére kerül a 3+3 mm-es, vagy a 4+4 mm-es ragasztott biztonsági üveg. További szempont lehet az üvegválasztásnál, hogy az üveg  ne legyen teljesen átlátszó, csak a fényt engedje be a lakótérbe. Erre szolgál a katedrál üveg.

A vásárlónak mindig igaza van?
2012-04-20

Igen. Még a legtapasztaltabb ablakkereskedő is tudja, hogy a vevőnek akkor is igaza van, mikor egyáltalán nincs igaza. Aki nyílászárót akar eladni, tisztában van eme aranyszabállyal. Az ügyfeleknek viszont azt kell tudniuk, hogy a jó vevőt a kereskedő is jobban megbecsüli.

Ne csak a légkamrát számolja!
2012-04-10

Egyre többen vannak tisztában azzal, hogy minél több a légkamrák száma, annál jobb a műanyag nyílászáró hőszigetelése. Némi trükközés miatt azonban fontos tudni, hogy a légkamrák szaporodása csak profilvastagodás mellett ér valamit.

Üvegteszt egyetlen gyufával
2012-03-30

A kiváló hőszigetelésű új nyílászáró minden otthon egyik legértékesebb szerzeménye. A hőátbocsátás leginkább az üvegezés minőségétől függ, lévén az üveg adja az ablakfelület legnagyobb részét. Egy trükkel pedig ellenőrizhető az üvegezés minősége!

Tavaszi jótanácsok- nyílászárók
2012-03-20

A nagytakarítás remek dolog. Nemcsak a természet újul meg tavasszal, hanem a lakás is újra ragyog, és ha sor kerül rájuk, akkor a nyílászárók is legszebb arcukat mutatják ismét az utcának. Csak óvatosan! Nehogy a tisztítás hevében rongálódjanak meg a műanyag profilok.