Tavaszi jótanácsok- nyílászárók

2012-03-20

A nagytakarítás remek dolog. Nemcsak a természet újul meg tavasszal, hanem a lakás is újra ragyog, és ha sor kerül rájuk, akkor a nyílászárók is legszebb arcukat mutatják ismét az utcának. Csak óvatosan! Nehogy a tisztítás hevében rongálódjanak meg a műanyag profilok.

Az ablaküvegek lemosására számtalan jobbnál-jobb szer akad a piacon, amelyekkel tökéletes  csillogás-villogás érhető el. Ahhoz viszont, hogy megőrizzuk a minőségi Rehau, Iglo és Roplasto ablakok, erkélyajtók, valamint a Lux márkájú bejáratok műanyag részeinek épségét, már jobban kell ügyelni arra, mivel történik a tisztítás. Lényeges, hogy a profil takarítása puha ronggyal vagy szivaccsal történjen és lehetőleg nem maró hatású, langyos, mosószeres vízzel.

A keményebb felületű szivacsokat és súrolókeféket azért érdemes elkerülni, mert könnyen felkarcolhatják a műanyag egyenletes felületét. Még makacsabb szennyeződések esetén is csak folyékony súrolószer ajánlott, amivel egyébként az apróbb karcok is sikeresen eltüntethetőek. Ha esetleg fóliázott profil sérülne meg, akkor sem történik tragédia, hiszen javító filccel könnyűszerrel ki lehet javítani az egyenetlenségeket. Érdemes ezt a pár szabályt szem előtt tartani nagytakarításkor, hiszen némi elővigyázatossággal jóval hosszabb időn keresztül meg lehet őrizni a műanyag nyílászárók szépségét, újszerű kinézetét.