Energiatakarékosság

2011-06-24

Az energiatakarékosság napjaink egyik legfontosabb teendője. A nyílászárócsere is elsősorban ezt célozza, természetesen egyéb, az egyén kényelmét szolgáló jellemzője mellett...

A jövő útja az energiatakarékosság

Az energiatermelés tarthatatlanul drága, a klímára is rossz hatással van. Ebből következendő: az energiatakarékosság és a környezet kímélése általános kötelezettség lesz. Azokat a tulajdonosokat és bérlőket, akik készek hosszú távon is kevesebb energiát fogyasztani, a redőnyszakma képviselői termékekkel, technikai tudásukkal támogatni kívánják. Így válhat az ügy néhány év alatt egzotikumból követhető trenddé.

A cél az energiatakarékosság

Az, hogy az energiatakarékosság már nem csak a környezetvédelmi szervezetek által megkövetelt magatartás, többek között a német kormány legfrissebb energiapolitikai forgatókönyve bizonyítja. E szerint 2050-re a megújuló energiáknak a primer energiaszükségletnek csaknem a felét fedeznie kell. Ez csak akkor valósulhat meg, ha egy további célt is sikerül elérni: a program szerint 2050-re a primer energiaszükséglet a 2005-ös szintnek mindössze az 58%-a lehet. Az ökológiai megfontolásoktól függetlenül mindez népgazdaságilag is értelmes cél: a nyersolaj és a földgáz import ára az elmúlt 20 évben a másfélszeresével nőtt, a kőszén is több, mint a felével lett drágább – a Gazdasági és Technológiai Minisztérium statisztikái szerint.