Védje ki a hó átkát!

2012-02-13

Ezen a télen most először esett igazán a hó. Pompás látvány figyelni a meleg szobából, ahogy odakint a zord időben kavarognak a hópelyhek, az ablakpárkányt pedig egyre vastagabb puha fehérség takarja. Csak egy a bökkenő: a hó bizony elolvad, és akkor nem ismer kíméletet.

Közismert, hogy hóeséskor a hőmérő higanyszála 0 fok köré emelkedik. Ilyenkor a nyílászárót és a párkányt borító hó alja megolvad, és ha rossz minőségű anyagra talál, feltartóztathatatlanul befurakszik a résekbe. Az éjszakai fagyáskor pedig szilárd állapotban még nagyobbat vés a réseken. Másnap újra elolvad, és az egész kezdődik elölről.

A másik minőségi probléma, ha a nyílászáró rosszul zár és a hólé alattomosan a szerkezetbe csordogálva akár a vasalatot is tönkre teheti. Az pedig már egyenesen hajmeresztő, ha a latyak egész egyszerűen átcsorog az ajtón, ablakon és „gusztusos” nyomot hagy odabent a falon.

Megoldás: a minőségi csere. Iglo, Rehau, Roplasto és Lux típusú nyílászáróink műanyag felülete és megbízható szerkezete hosszú távon ellenáll az olvadó hónak is.